Jerissuvanto, tilava mökki Muoniossa

Jerissuvanto on pieni leirikeskus tai tilava lomapaikka loistavalla paikalla Muoniossa, Jerisjärven rannalla. Aivan vierestä lähtevät hyvät ladut ja -retkeilyreitit. Mökin takana kohoaa Keimiötunturi. (ylläolevat kuvat Arto Leikari 2021)

Pallastunturille on n. 16 kilometriä – Olos, Pallas, Ylläs ja Levi ovat kaikki alle tunnin ajomatkan päässä.

Paikka on hyvässä kunnossa ja sinne mahtuu majoittumaan sänkypaikoille 20 ihmistä ja lisäksi tilaville parville toiset kaksikymmentä.


Varaukset ja hinnat

Vapaita aikoja on seuraavasti swiss replica bell ross2024
Vuokrattavana viikot:

Viikko 9: 25.2. – 3.3. H 600 € – myyty

Viikko 22: 26.5. – 2.6. H 500 €

Viikko 35: 25.8.- 1.9. H 600 €

Viikko 52: 22.12.- 29.12. H 700 €

sis 10 % alv.

Hinta sisältää:
Mökin, tilojen ja varusteiden käytön 1-8 henkilöltä.

Yli 8 henkilön menevältä osalta lisäksi:
4-17- vuotiaat   35 e / viikko / hlö
18-99-vuotiaat 100 e / viikko / hlö

Mökki on käytössä tulopäivänä klo 16 alkaen ja luovutus on lähtöpäivänä viimeistään klo 12.

Varausmaksu 25 % hinnasta laskutetaan varauksen teon jälkeen ja loppuhinta 8 vk ennen majoitusta. Mikäli varaus tehdään kahdeksan viikon sisällä varauksen alkamisesta niin koko summa laskutetaan kerralla. Mahdollien peruutuksen sattuessa maksua ei palauteta.

Huomaa edullisessa hinnassa myös sen että vaikka et olisikaan paikalla koko viikkoa vaan ehkäpä vain 4-5 vuorokautta, hinta on silti edullinen. Yksittäiset vuorokaudet eivät ole myynnissä.

Varaukset Lauhan asiakaspalvelusta: p. 040 825 8751 / Teppo tai sähköpostilla: info@lauha.fi (ei txt viestejä)

Jerissuvanto on omatoimikohde, jossa yövytään omin liinavaattein ja hoidetaan itse ruokailut ja loppusiivoukset.

Jerissuvannosta löytyy

Avarassa päätalossa on iso sali/olohuone jossa ruokailupöydät lähes kolmellekymmenelle henkilölle. Normaalin kokoinen keittiö, jossa jääkaapit sekä pieni pakastinkaappi. Keittiössä on ruuanvalmistus- ja tarjoiluastioiden lisäksi mikroaaltouuni, kahvinkeittimet, vedenkeitin sekä normaali liesi ja uuni.

Puulämmiteisestä kivasta saunasta johtaa polku suoraan omalle Jerisjärven laiturille.

Päärakennuksessa on lisäksi kahden ja viiden henkilön makuuhuoneet sekä isot nukkumaparvet, joihin mahtuu parikymmentä henkilöä patjapaikoille.

WC:t on erikseen miehille ja naisille päärakennuksessa ja ulkona on lisäksi perinteiset puuceet isoja ryhmiä varten.

Tilavasta huoltohuoneesta löytyy myös vaatteiden kuivatuskaappi.

Kivalta piha alueelta löytyy iso ja korkea kota, omassa rannassa on myös laituri ja vene. Talossa on myös verkkoja joista luvat on maksettu valmiiksi mökin käyttäjille.

Talvilämmin piha-aitta palvelee kahden huoneen voimalla kymmentä nukkujaa.
Myydään

Lomaosakeyhtiö Jerissuvannon osake. Vakavaraisessa yhtiössä, kalaisan Jerisjärven rannalla Muoniossa. Sopii omatoimikäyttöön ja sijoitukseksi.  Pienellä rahalla pääset kiinni hienoon ja tilavaan kokonaisuuteen. Käyttöoikeus 4 vk vuodessa. Lisätietoja jeris@lauha.fi ja p. 040 825 8751 / Teppo

Varaajan käsikirja

Tilaajat saavat sähköpostissa

Lähialueen palvelut

Kauppa
Lähimmät kaupat ovat Muonion kirkolla 22 km:n päässä, siellä on myös terveyskeskus ja apteekki sekä rautakauppa.

Joitain elintarvikkeita saa myös hotelli Jerikseltä tai Tunturiporo-myymälästä Kutunivasta. Lähimmät polttoaineen ostopaikat ovat samoin Muonion kirkolla ja  Sirkan kylällä Levillä.  

Taksi
Halutessasi voit tilata talonmieheltä taksin (taksiin mahtuu 9 henkilöä: esim. autonsiirto tai porukan nouto vaelluksilla). Puhelin heille on (016) 538 582 ja 0400 393 103.

Lisämajoitus
Talonmiehellä on maatilamajoitusyrityksessään (Törmäslompolon maatilamajoitus) n. 15 henkilön majoituskapasiteetti, jolloin pääsee majoittumaan mukavasti lakanoiden väliin: yösijan saa saunalla sekä halutessaan aamupalan.

Matkapuhelinverkko
Jerissuvannossa kännykät toimivat kohtalaisesti ihan sisällä asti. 3G-verkkoon (850 MHz) saa yhteyden kännyköillä riippuen operaattorista (ks. kuuluvaisuukartat). Tietokoneen yhdistäminen esim. nettitikulla tarvitsee yleensä lisäantennin.

Posti
Posti lähtee aamupäivisin (ma-pe) hotelli Jerikseltä (2 km:n päässä) ja sieltä voi ostaa postikortteja ja -merkkejä. Hotelli Jerikseltä voi ostaa myös alueen ulkoilu- suunnistus- ja latukarttoja. Huomattakoon, että hotelli Jeris oli suljettuna osan aikaa sesonkien ulkopuolella. Tarkista asia hotelli Jeriksen sivuilta. Esim. vuonna 2011 hotelli Jeris oli kesällä kiinni vapusta  elokuun loppuun, mutta pääpaikka Harrinivan lomakeskus Muonion kirkonkylän eteläosassa (Harrinivantie 35, Muonio) oli auki.

Julkiset liikennevälineet
Rovaniemeltä on päivittäin kaksi suoraa linja-autoyhteyttä Jerisjärventiellä olevalle pysäkille, josta matkaa mökille on n. 400 m. Kittilään tulevilta ja lähteviltä lennoilta saa tilattua taksiyhteyden Jerissuvantoon.
Osasta Kolariin saapuvista junista on bussiyhteys hotelli Jerikseen ja edelleen Vuontispirtillle.Omistus

Jerissuvannon omistaa v. 2012 perustettu Lomaosakeyhtiö Jerissuvanto Oy, jonka takana on yksityisiä henkilöitä sekä joitakin yhteisöjä. Suosittu lomapaikka on ollut käytössä kuitenkin 1980 luvulta asti.

Tietoja lähialueesta

http://personal.inet.fi/urheilu/muonion.liikunta/melonta.htm

http://www.laplandhotels.com/FI/hotellit/lapland-hotel-pallas.html

http://www.harriniva.fi/fi/kohteemme/hotelli-jeris/

http://personal.inet.fi/urheilu/muonion.liikunta/melonta.htm

http://www.laplandhotels.com/FI/hotellit/lapland-hotel-pallas.html

http://www.harriniva.fi/fi/kohteemme/hotelli-jeris/