Lauhansarven luontoretket

Lauhansarven luontomatkailukeskus palvelee Lauhanvuoren kansallispuistontuntumassa. Kansallispuisto tarjoaa monia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen ja rentoutumiseen yksin tai isommalla porukalla.  Taikapolun oppaan kanssa saat retkestä luontoon monin verroin enemmän irti. Nuotiolla nautitut herkut kruunaavat luontoretken.

Lauhanvuorelta löydät kiehtovaa luontoa, hienoja reittejä ja viihtyisiä taukopaikkoja. Talvisin kansallispuistossa hiihdetään ja liikutaan lumikengillä. Lauhanvuoren näkötornissa kiipeät läntisen Suomen huipulle, jossa ympärillä avautuvat näkymät moneen maakuntaan.

Karut mäntykankaat kätkevät runsaasti jääkauden jättämiä merkkejä. Kivipellolla ajatus lähtee lentoon. Solisevat purot, pulppuavat lähteet ja ilmeikkäät suot elävöittävät maisemaa. Metsistä kerätään niin marjoja kuin sieniäkin.

Lauhanvuoren sisarpuiston muodostaa kymmenen kilometriä idempänä sijaitseva Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto. Kauhaneva on eteläisen Suomen hienoimpia allikkoisia soita, jonka luontoon on helppo tutustua pitkosreitin varrella. Samalla voit kulkea Kyrönkankaan kesätietä, joka oli keskiajalla Suomen tärkeimpiä valtaväyliä.

Luontoretkien asiantuntija ja retkien tuottaja on Taikapolku.

Kansallispuistojen lisäksi lähiseuduilla on runsaasti muitakin kiinnostavia luontokohteita, eikä merikään ole tavoittamattomissa. Lauhanvuoren ja lähiseutujen luonnossa nähtävää riittää vaikka koko viikoksi.